Skip to content

TEST: Brause no 65 + Leonardt no 41

Nog een nieuwe penpunt! De Brause no 65 ontdekte ik zojuist en wat ben ik enthousiast! De penpunt heeft een smal lang formaat wat erg kenmerkend is. Toen ik de penpunt in de inkt dipte en de punt op het papier zette voelde ik het al, dit gaat een mooie worden! De punt is niet scherp waardoor hij lekker over het papier glijd en hij heeft een prachtig contrast in lijndikte.

 

Brause no 65 & Leonardt no 41 - 4

Ondanks het aardig grote contrast in lijndikte lijkt hij niet op de Steno penpunten die ik eerder testte. De Brause no 65 schrijft soepeler en heeft iets dikkere haarlijnen, ik heb de neiging er iets kleiner mee te schrijven, wat best prettig is omdat ik vanuit mijzelf aardig groot schrijf.

Brause no 65 & Leonardt no 41 - 2
Het is een sterke penpunt en kan daardoor aardig wat druk hebben. Hij doet mij denken aan de old school Leonardt no 41. Een penpunt die wij allemaal kennen en die je vast al in huis hebt, koop hem anders alsnog wat het is een klassieker. De Leonardt no 41 staat bekend omdat het een goedkope penpunt is waar iedereen mee overweg kan. De punt glijd prima over het papier, geeft een prima contrast en houd prima inkt vast. Een prima penpunt dus ;).

Brause no 65 & Leonardt no 41 - 3
Het verschil in eindresultaat is klein zoals je kunt zien maar qua schrijfcomfort is er verschil. De Brause no 65 geeft mijn voorkeur omdat hij net wat lekkerder over het papier glijd en wat meer controle geeft tijdens het schrijven. Ik heb het vermoeden dat dit komt door het spitsere puntje die de pen heeft, maar wie zal het zeggen. Probeer ze zelf eens uit! Ik ben benieuwd naar jullie ervaring.

Dreams are made to be plans

De Brause no 65 en de Leonardo no 41 zijn beide te koop in de shop!
Inkt: Rohrer & Klingner
Papier: Daler Rowney marker papier

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *