Skip to content

REVIEW: G.Lalo Eclat d’Or schrijfpapier

Ik ben een papier liefhebber. Zo lang ik kan herinneren verzamel ik mooie papiertjes: glad, broos, gelamineerd, katoen, kraft. Sinds ik niet alleen drukwerk meer ontwerp, maar ook kalligrafeer, heb ik een extra reden mooi papier te verzamelen. Het is nog veel leuker als dat verzamelen een groter doel krijgt: het aanbieden van een prachtig papier assortiment in mijn kalligrafie shop.

G. Lalo Eclat d'Or Schrijfpapier met goud

Daarom test ik nu Georges Lalo schrijfpapier. Dit papier uit Parijs staat al bijna 100 jaar bekend om de kwaliteit. Het wordt geleverd aan verschillende koningshuizen in onder andere Nederland, Belgie, Zweden en Monaco. Wat een goede smaak heeft onze koning toch.

Er zijn verschillende soorten schrijfpapier van G. Lalo. In deze post test ik Eclat d’Or, prachtig 100 of 250 grams schrijfpapier met gouden vlokken en glitters. Een aantal specificaties op een rijtje:

  • verkrijgbaar in 100 en 250 grams
  • 20 vel
  • goud vlokken en glitters
  • recycled
  • A4 formaat [21 x 29,7 cm]
  • acid free
  • geschikt voor printers
  • satijnen touch

G. Lalo Eclat d'Or Schrijfpapier met goud

Het papier is prachtig! De vlokken vallen goed op en glanzen en glitteren in het licht. De kleur goud is warm en geeft het papier wat blush ondanks dat het papier zelf strak wit is. De gouden details zijn goed verdeeld over het vel en vormen een rustig patroon.

Het oppervlak voelt goed aan, glad met een kleine oneffenheid door de gouden vlokken. Het is goed te beschrijven. Ik voel iets weerstand tijdens het maken van haarlijnen maar het is goed te doen. Inkt bloed niet en zelfs de achterkant is beschrijfbaar.

G. Lalo Eclat d'Or Schrijfpapier met goud we are golden

Dit luxe papier maakt het overbrengen van een geschreven boodschap nog specialer. Ik zou het gebruiken om iemand een persoonlijke brief te schrijven, maar het is ook geschikt voor wedding stationery, branding voor je bedrijf of laat hem shinen aan je muur. Oh en wat dacht je ervan om dit papier te combineren met de prachtige goudverf van Fine-tec? Dat maakt het plaatje compleet.

G. Lalo Eclat d'Or Schrijfpapier met goud fine tec inka gold

Conclusie
Super hip en luxe schrijfpapier. Ik ben helemaal weg van de combinatie met de Inka Gold verf van Fine-Tec die je kunt mengen tot inkt. Goud op goud, helemaal top om je schrijfwerk net wat meer te geven en je boodschap te laten shinen. 100 Grams is geschikt voor brieven, 250 grams voor kaarten. Het is aan te raden voor de kalligraaf met iets meer ervaring. Het is hier te koop!

G. Lalo Eclat d'Or Schrijfpapier verpakking

Papier: G. Lalo Eclat d’Ord, 100 gram
Penpunt: Nikko G
Inkt: Moon Palace Sumi Ink black + Fine-Tec Inka Gold

 

 

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *