Skip to content

REVIEW: Pilot take-sumi ink

Nieuwe schrijfwaren kan ik niet weerstaan. Ik moet ze testen! Vandaag, op mijn vrije dag kwam er een pakketje binnen. Bomvol prachtige nieuwe producten. De take-sumi inkt van Pilot heeft een mooie verpakking, daarom schrijf ik als eerste over dit product.

Pilot Take-sumi inkt

De kartonnen verpakking met een laagje zilver metaalfolie voelt luxe aan. Het reliëf op de verpakking geeft een matte uitstraling en ligt lekker in de hand. De mooie witte letters op het zwarte etiket noemen de naam van het product. Take-sumi, inkt voor de vulpen met een inhoud van 50ml. Produced by Pilot. De makers van de take-sumi hebben zich laten inspireren door de Japanse natuur.

De inktpot is prachtig! Dik helder glas met een goed detail onderin. Het etiket is ook weer van goed papier gemaakt. De dop is van zwaar plastic gemaakt en om de hals van de fles hangt een grijs lintje. Hierdoor is de inktpot niet zomaar een inktpot, maar een die pronkt op je bureau.

Pilot Take-sumi inkt fles

De verpakking maakte mij heel nieuwsgierig. Wat mij snel opviel was de opening van de fles, die is erg smal waardoor het niet mogelijk is om met een schuine pen in de pot te dippen.

Ik dipte een rechte kroontjespen in de inktpot. Er bleef weinig inkt aan mijn penpunt zitten en de inkt liep uit op het papier, het bloedde. Bummer! Het toevoegen van arabische gom vloekt in een pot premium sumi inkt van 36,95 euro zegt mijn gevoel. Dus dat deed ik niet.

inking of youEen tegenvaller kan ik het niet noemen omdat deze inkt gemaakt is voor de vulpen en niet voor de indoop pen. De verpakking blijft prachtig en het verhaal rond de inkt mooi. Net toen ik begon te accepteren dat deze inktpot niet op mijn bureau zou komen te staan kreeg ik een idee.

En ja hoor, het is prachtige inkt om te gebruiken voor brushlettering! De voorgemengde, niet volledig dekkende inkt is er een die ik niet eerder tegen gekomen ben. Ik ben verbaasd met het resultaat! Strakke lijnen met en bijzonder kleurverloop wat de letters levendig maakt.

inking of you take-sumi inkt

Minpunten: De inkt is op waterbasis en niet waterbestendig, maar maakt wel nare moeilijk te verwijderen vlekken. Voor het inscannen van werk zou ik een volledig dekkende inkt adviseren, daar is deze take-sumi niet geschil voor vanwege het kleurverloop dat moeilijk te digitaliseren is.

Conclusie:
Deze prachtige inktpot komt op mijn bureau te staan! Pilot’s take-sumi is niet geschikt voor de indoop pen maar is wel mijn nieuwe favoriet voor brushlettering. De inkt bestaat  in nog 23 ander bijzondere kleuren, ojee! Ik ben fan. Geef geen parfum cadeau deze Valentijn, maar een mooie pot inkt! Koop hem hier!

take-sumi inkt Pilot verpakking

Materialen:
Inkt: Pilot take-sumi

Papier: Daler Rowney marker papier
Penpunt: Nikko G
Penseel: Aquarel penseel nr 6

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *