Skip to content

Review: Sakura Dual IDenti pen

Al 10 jaar lang heb ik er een handje van, nieuwe pennen te kopen en te testen. Gewoon omdat ze mooi zijn en ik heel nieuwsgierig ben. Intussen puilt mijn gereedschapskist uit met pennen en is het tijd om op te ruimen. We gaan de Sakura Dual IDenti pen bespreken!

Sakura Dual IDenti pen

De Japanse Sakura IDenti is een dubbele pen. Aan de ene zijde heeft hij een penpunt van 1.0 mm en aan de andere zijde 0.4 mm. De punten van deze markers zijn gemaakt van synthetische vezels. De inkt is permanent en je kunt er overal mee op schrijven.

sakura-dual-identi-pen-punten

Persoonlijk hou ik niet van pennen met een dubbele punt want er is altijd wel een punt die niet in de smaak valt of eerder kapot gaat. Ook je inkt gaat sneller op en hij droogt eerder uit.

In mijn beleving is de 0.4 punt een domper. De punt heeft een coating rondom de zijkant ter bescherming en daardoor kan hij geen goed contact maken met het papier. De coating zorgt ervoor dat de penpunt te hard in het papier duwt waardoor je een groefje achterlaat. De inkt kan niet goed uit de penpunt vloeien. De dopjes krijgen wel een pluspunt want beide dopjes zijn stapelbaar waardoor je ze niet kwijtraakt.

Een goed alternatief is de Pilot V-Sign. Lees de review die ik eerder schreef over deze fijne marker of koop hem in mijn webshop!

 

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *