Skip to content

Penpunt review: Hunt 57 banking -vs- Nikko G

Er zijn zoveel penpunten, maar waar moet je beginnen? Ik ga je helpen jouw perfecte punt te vinden door een nieuwe serie blog posts.

De Nikko G is veruit mijn favoriete punt en de bestseller in mijn webshop. Ik merkte dat ik elke nieuwe penpunt met de Nikko G ging vergelijken dus dat doe ik in deze serie ook.

vergelijking-hun-57-banking-en-nikko-g-schrijfwerk

Nikko G
Deze modern Japanse penpunt is ontwikkeld voor de Manga stripteken stijl. Het tekenen met inkt en kroontjes pen. De punt bestaat nog niet zo lang en is daarom pas geleden ontdekt door moderne kalligrafen. Het is de meest besproken penpunt. Kortom: een musthave!

 • Prachtig scherpe haarlijnen
 • Mooi dik dun contrast
 • Makkelijk in omgang
 • Sterk
 • Houd veel inkt vast
 • Lange levensduur

hunt-57-banking-vs-nikko-g


Hunt 57 – banking
Deze penpunt kreeg ik opgestuurd vanuit Japan maar oorspronkelijk komt Hunt uit Amerika. De spitse pennen waaronder de Hunt 57 valt werden voornamelijk gebruikt voor het tekenen van strips. Ik was er niet bij maar het schijnt dat Star Wars getekend is met een Hunt pen.

Het viel mij op dat de Hunt banking een grote punt is waardoor hij ver uit de rechter houder steekt. Persoonlijk vind ik dat niet zo erg want dan dans je lekker over het papier.

Ondanks dat hij stevig en groot is geeft hij toch een mooi contrast in letterdikte. Vergeleken met de Nikko G is hij wat log en minder precies en daarom is hij geschikt voor het grotere schrijfwerk. Ook is dit een pen die fijn is wanneer je werk wilt digitaliseren en de haarlijnen niet te dun mogen zijn. Samengevat: een verrassende penpunt!  Oh, en ik vind hem prachtig qua uiterlijk.

 • Stevig
 • Mooi contrast in letterdikte
 • Groot
 • Houd veel inkt vast
 • Mooie pen
 • Lange levensduur

vergelijking-hun-57-banking-en-nikko-g-schrijfwerk-2

Conclusie:
De Nikko G wordt niet zomaar van de troon getrapt maar de Hunt 57 banking is er een die ik in de buurt hou. Vooral als het gaat om het grotere schrift en digitaliseren is de Hunt 57 een hele interessante, de Nikko G laat daar wat steken vallen. Het is heel moeilijk aan deze penpunt te komen. Laten jullie weten of ik hem in de webshop collectie moet opnemen? Ik ga nog wat oefenen met dit mooie logge pennetje. De Nikko G is te koop in de webshop.

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *