Skip to content

Pilot V-Sign, de beste fineliner!

Uit mijn la vol met fineliners pak ik al jaren het liefst de V-Sign pen van Pilot. Deze fineliner heeft een stevige body, ligt daarom heerlijk in de hand en ziet er goed uit.

Pilo V Sign Fine Liner Marker pen + pennenbak

Pilot zegt dat deze pen ideaal is voor het zetten van handtekeningen maar als je het mij vraagt is het een koning in handlettering.

Handlettering is het tekenen van letters, daarom werk ik met een pen die strakke lijnen zet en ook geschikt is voor het inkleuren van vlakken.

De penpunt van de V-Sign is gemaakt van plastic vezels en heeft een poreuze oppervlak. Door de poreusheid van de penpunt vloeit de inkt constant. De inkt is volledig dekkend en pikzwart. Via het raam in de body van de pen zie je de hoeveelheid inkt.

De dop sluit de penpunt volledig luchtdicht af zodat de penpunt direct schrijfbaar is na openen en een lange levensduur heeft.

Het schrijven op poreus papier zoals katoen papier en kraft papier is erg mooi maar verminderd de levensduur van de pen. De grove oppervlak van het papier zuigt de pen leeg en slijt de penpunt. Het gebruik van markerpapier is de veiligste keuze.

Deze fineliner heeft een constante dikte van 0.6 punten en gebruik ik het meest voor het letteren van posters, kaarten, labels, enveloppen en postpakketten. De pen is niet geschikt voor brush lettering, dit effect is wel te behalen door het inkleuren van de lijnen zoals onderstaand ontwerp.

Pilot V Sign Fineliner Marker pen punt poster ontwerp

Benieuwd naar deze favoriet? Omdat deze pen onmisbaar is op jouw bureau nu ook te koop in mijn shop!

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *